Cele mai importante trenduri in urmatorii 10 ani in imobiliare

și discută cu unul dintre consultanții noștri care îți vor oferi proiectul potrivit nevoilor tale

Cele mai importante trenduri in urmatorii 10 ani in imobiliare

mart. 2021

Desi urmatoarea decada ar parea greu de prevazut in ce priveste trendurile imobiliare, acestea deja pot fi mapate prin trendurile incipiente din prezent si prin reglementarile care urmeaza a fi impuse la nivel european si national. Asadar care sunt cele mai importante trenduri de urmarit in urmatorii 10 ani in imobiliare?

1. Casele cu gradina

Cererea pentru case s-a triplat in contextul pandemiei (intr-adevar de la o valoare mica in totalul unitatilor, dar oricum suficient incat sa puna dezvoltarea de case pe radarul dezvoltatorilor). In continuare, apartamentele sunt construite si cerute cu o majoritate covarsitoare fata de case in marile orase.

E si normal, apartamentele au mai multe avantaje: apropierea fata de facilitatile orasului (cum ar fi scoli, gradinite, zone comerciale), apropierea fata de zonele de business (fata de care inca oamenii stau aproape chiar daca lucreaza in workfromhome), apropierea fata de infrastructura de transport si costurile de intretinere mai mici.

In plus, ansamblurile de case sunt construite de regula in afara oraselor, unde comunitatile nou create trebuie sa depaseasca marea provocare a utilitatilor si a accesului catre orase.

Chiar si asa, estimarile noastre sunt ca ansamblurile de case vor deveni tot mai prezente in urmatorii 10 ani.

2. Tehnologiile verzi

Tehnologiile verzi inca au un pret mai mare decat tehnologiile clasice de constructie. Totusi, an dupa an, costul acestor tehnologii constructive scade si se apropie vertiginos de nivelul de cost al tehnologiilor traditionale.

Miza scaderii emisiilor de carbon in lume pana in 2030 si a ajungerii la zero emisii pana in 2050 este insa suficient de mare incat guvernele, companiile si clientii finali sa conlucreze spre cresterea acestei piete a tehnologiilor verzi.

Aici o intra o multime de lucruri: pompele de caldura, sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura, panourile solare, cimentul si otelul “verde” (in a carui productie s-au folosit tehnologii cu emisii negative de carbon), sisteme de iluminat eficiente, izolatiile ecologice.

3. Sistemele Smart Home

Creste nivelul de penetrare a tehnologiilor smart home in totalul noilor dezvoltari: termostate inteligente, senzori pe ferestre care opresc incalzirea cand acestea sunt deschise, incuietori inteligente, lumini inteligente, apelari vocale etc.

Estimam ca tehnologiile verzi si sistemele Smart Home vor deveni standard in urmatorul deceniu, pe masura ce UE si Guvernul Romaniei le vor impune, prin masuri de reglementare, incentivare si achizitii publice, pentru reducerea consumului de energie si a emisiilor de carbon.

4. Facilitati de co-working

Trendul Work-From-Home pentru o buna parte dintre noi a fost iata validat de deja 1 an de pandemie.  In acest context, facilitatile de co-working vor incepe sa faca tot mai mult parte din noile proiecte rezidentiale.

In acest fel, rezidentii lor vor putea cobori in zona de co-working, daca vor sa delimiteze munca de viata si spatiul personal. Se vor putea crea si echipe intregi ale diverselor companii care sa locuiasca si sa lucreze in astfel de complexuri.

5. Spatii interioare si exterioare mai mari

In special pentru Romania, unde nivelul de aglomerare in locuinte este cel mai mare din Europa si in special pentru cei in Work-From-Home, spatiile interioare si exterioare mai mari sunt la mare cautare.

In acest context, in interior, o camera sau o zona semi-delimitata pe post de birou devine o necesitate, iar in exterior, o terasa sau gradina.

Scrie-ne pe social media daca aceste trenduri au fost utile pentru tine. Ne gasesti pe Facebook, LinkedIn, Youtube, Instagram si, mai nou, si pe Tik-Tok. Iar daca ai o nelamurire despre imobiliare cu care te-am putea ajuta, nu astepta 10 ani! Scrie-ne si noi vom abordam subiectul intr-un articol viitor.

Vezi și alte articole

și informează-te de la experții noștri în domeniu.

În tot acest timp, am văzut multe greșeli pe care oamenii le fac atunci când investesc în pre-sales. Așadar, am învățat și noi din experiențele lor și ne-am hotărât să le împărtășim cu tine.

Am pregătit pentru tine 4 lucruri la care să fii atent când investești în pre-sales

și nu repeta pe banii tăi greșelile pe care le-au făcut alții

Intră în contact cu noi

Te rugăm să completezi numele
Te rugăm să introduci un număr valid de telefon
Trebuie să fii de acord cu prelucrarea datelor personale
Procesăm mesajul tău

Totul este în regulă

Mesajul tău a fost trimis!