Ce inseamna, de fapt, ‘comision 0’?

ian. 2018

Chiar daca piata rezidentiala locala se cristalizeaza, devine tot mai transparenta si mai matura, raman inca diverse suspiciuni si intrebari. Sintagma de ‘comision 0’ este una dintre ele si necesita un timp de research pentru client. Va spunem mai jos sub ce forma se utilizeaza si se ofera catre clientul final acest serviciu pentru achizitia de apartamente noi.

Incredere. Mai intai de toate, asta inseamna ca este ok sa pornesti cu incredere in relatia cu acea companie de consultanta, si nu o agentie imobiliara, care iti prezinta o proprietate noua la comision 0.

Expertiza. Apoi, inseamna ca acea companie de consultanta imobiliara are suficienta experienta in piata.

Portofoliu. Daca te vei plimba pe site-urile companiilor imobiliare, vei observa tot mai des ca acestea, odata cu cresterea pietei, si-au orientat strategia catre ansambluri rezidentiale lucrate in exclusivitate. Ce inseamna asta? Inseamna ca acea companie lucreaza, in primul rand, mai eficient, raspunzand in totalitate de acel proiect si astfel nu te vei afla in ipostaza de a vorbi cu mai multi oameni despre un singur ansamblu rezidential. Ceea ce inseamna ca si tu vei economisi timp. In cadrul companiei noastre, comisionul 0 se aplica si la ansamblurile pe care nu le vindem in mod exclusiv.

Comision 0. Pentru tine, ca si client final, inseamna ca nu platesti nimic pentru serviciile pe care ti le ofera compania de consultanta – de la oferta proprietatii, pana la servicii conexe precum finantare, design interior, evaluare, legal sau audit energetic. Insa daca te mai intrebi, de ce ar face asta gratuit pentru tine si compania respectiva de unde castiga? Compania castiga comision, stabilit inca de la inchiderea contractului de colaborare, de la dezvoltator. De ce? Pentru ca amandoi au acelasi obiectiv: sa incurajeze vanzarea!

Transparenta. In aceste conditii, ai mai putea, poate, sa te intrebi daca nu cumva noul tau consultant poate mai degraba urmari intersele dezvoltatorului, adica sa fie “de partea” celui care ii plateste comisionul. Asa cum este mentionat mai sus, contractul de colaborarea intre compania de consultant imobiliara si dezvoltator este discutat, negociat si incheiat cu mult timp inainte ca produsul sa intre pe piata si sa ajunga la client. De aceea, clientul final va primi acelasi tratament, cu aceeasi importanta, adica ii vor fi reprezentate interesele acestuia si va fi intotdeauna aproape de acesta si nevoile sale si in relatia cu dezvoltatorul.

Si inca o data, se aplica aici principiul de mai sus, si consultantul si dezvoltatorul au acelasi obiectiv: sa vanda! Asadar, clientul final va avea doi specialisti de partea lui, atat consultantul, cat si dezvoltatorul.

 

Informeaza-te mult despre si cu cine lucrezi si mult succes in cautarile proprietatii potrivite tie!

Sursa foto: www.colourbox.com

Vezi și alte articole

și informează-te de la experții noștri în domeniu.